Ayumi Takano'dan leziz Japon mutfağı tarifleri

Uzun yıllardır yaşamını Türkiye’de sürdüren ve pek çok kişinin televizyon programlarından tanıdığı Ayumi Takano bu kez bilinmeyen bir yönüyle mutfak meraklılarıyla buluşuyor. Yemek yapmaktan ve hazırladığı sofralarda dostlarını ağırlamaktan büyük keyif alan Ayumi, Japon yemeklerine ve kültürüne ait sırlarını Ayumi’nin Mutfağı kitabında okurlarla paylaşıyor.


Ayumi Takano’nun Türkçe olarak kaleme aldığı Ayumi’nin Mutfağıkolaylıkla ulaşılabilen malzemelerle yapılan tarifleri mutfaklara getiriyor. Birbirinden farklı suşi tariflerinden lezzetli çorbalara, zengin çeşnili et ve balık yemeklerinden türlü türlü pilavlara yer verilen bu kitapta sadece yemek tarifleri değil, Japon kültürüne ait önemli detaylar da sunuluyor.

Çubukların nasıl tutulacağından, Japon lokantasında nereye oturmanız gerektiğine dair bilgilerin verildiği ilginç köşeleriyle kitap, geçtiğimiz yıl içinde UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras listesine alınan Japon yemek kültürüne de ışık tutuyor.

Görsel malzemelerle renklendirilmiş bu özgün kitap, İş Bankası Kültür Yayınları etiketiyle raflarda…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder