Tam da aradığınız lezzet desek; Maille Siyah Hardal

Dünyanın gözde hardal markası Maille’ın en premium ürünü siyah hardal... Maille Siyah Hardal, balzamik sirkesinin keskin aroması ve balın tatlı dokunuşuyla sofralarınıza gurme bir lezzet sunuyor.

Maille hardallarının premium ürünü olan siyah hardal, özel Fransız tarifini İtalya’nın Modena bölgesindeki meşhur balzamik sirkesi ve balın karışımı ile harmanlıyor. Tam bir hardal sever olsanız da, çok kullanmasanız da bu lezzet kendini size bağlıyor. Maille siyah hardal, sofralarınıza tatlısıyla, ekşisiyle lezzet katıyor. Izgara etlerin paha biçilmez tamamlayıcısı olmakla birlikte, misafirlerinize ikram edeceğiniz kanepelerin de şık ve gurme oyuncusu olarak mutfağınızda yerini alıyor. Kısacası Maille Siyah hardal, yeni lezzetler arayanlar için yaratıcı bir dokunuş oluyor.

Fransa’nın en eski markalarından Maille, 267 yıllık geçmişiyle dünyanın en tanınmış ve prestijli hardalları olmasıyla tanınıyor. Maille hardallarının kremsi ve yumuşak olmasının sırrı, hardal tohumlarının ezilmeyip, incecik kesildiği özel bir üretim metodunda saklı. Dünyada birçok şefin tariflerinin vazgeçilmezi olan Maille hardalları, porsiyon başına sadece 10 kalori içerdiği için sağlığına dikkat ederken lezzetten ödün vermek istemeyenlerin özel sırları arasında yer alıyor.

İşte size Maille siyah hardal ile hazırlayacağınız parmak ısırttıracak bir tarif;

SİYAH HARDALLI TEMPURA KARİDES
Malzemeler
100gr karides
2 çorba kaşığı Maille Siyah Hardal
62gr buğday unu
25gr mısır unu
1 yumurta
125 ml soğuk su
½ paket kuru maya
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
Kızartma için bitkisel yağ
Hazırlanışı
Tempuranın hamurunu hazırlamak için; yumurtayı soğuk suda çırpın, daha sonra yavaş yavaş unu, mısır ununu, Maille siyah hardalı, mayayı ve tuzu ilave edin. Malzemeleri ilave ederken homojen bir karışım için çok hızlı çırpın. Karidesleri hazırladığınız bu akışkan hamura batırın, üzerine biraz karabiber serptikten sonra bitkisel yağda kızartın. Karidesler kısa sürede altın rengini alacaktır. Fazla yağını kâğıt havlu ile aldıktan sonra servis edebilirsiniz. Bu tarifi aynı zamanda yaz sebzeleriyle de denemenizi tavsiye ederiz.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder