DOYGUN İLE YENİ YILA YEPYENİ LEZZETLERLE GİRİN


DOYGUN’un tahıllı ailesi, yılbaşı sofralarınızı sıra dışı lezzetlerle taçlandıracak

Yeni yılı karşılamaya hazırlandığımız bugünlerde lezzetli ve şık yılbaşı sofraları için tarifler düşünülmeye, sorulmaya ya da paylaşılmaya başlandı. Çünkü yılbaşı çoğumuz için yalnızca yeni bir heyecan ve yeni umutların habercisi değil ailenin, arkadaşların, sevdiklerin bir araya toplandığı keyifli sofralar anlamına da geliyor. Peki, ziyafet sofralarıyla özdeşleşen her türlü lezzetin bir arada bulunduğu yılbaşı sofralarında sıra dışı tariflere yer açmaya ne dersiniz?
 

DOYGUN Çok Tahıllı Yumuşak Ekmek, DOYGUN Tam Buğday Ekmeği veya DOYGUN Çavdarlı Yumuşak Ekmek ile bu özel gece için hazırlayacağınız lezzetlerle sevdiklerinizi şaşırtabilir, sofralarınızı şenlendirebilirsiniz.

Detaylara önem veren sofralar için Kuru Etli Çam Fıstıklı Humus
Yılbaşında konuklarınıza şık bir sofra ve alışılmışın dışında bir lezzet sunmak istiyorsanız DOYGUN Çok Tahıllı Yumuşak Ekmek ile hazırlayacağınız Kuru Etli Çam Fıstıklı Humus tam da aradığınız tarif olabilir. Bunun için öncelikle yapmanız gereken kenarları tırtıklı yuvarlak bir kurabiye kalıbı ile DOYGUN Çok Tahıllı Yumuşak Ekmek dilimlerinden daireler oluşturmak. 170 derecede ısınmış bir fırında yaklaşık 10 dakika bekleterek hazır hale getireceğiniz bu ekmek çanaklarının içini; nohut, tahin, su, sarımsak, kimyon ve limon suyundan oluşan humusla doldurabilirsiniz. Üstüne ekleyeceğiniz tereyağ ile kavrulmuş çam fıstıkları ve bir parça kuru et ise bu tarifin unutulmaz finali olacak. Taze kekik yapraklarıyla süsleyebileceğiniz bu tarif, hem görüntüsü hem de lezzetiyle yılbaşı sofranızın gözdesi olmaya aday.

Pırasa ile tavuğun uyumu misafirlerinizi şaşırtacak
Yılbaşı gecesinde akıllarda kalacak farklı bir lezzeti daha sevdiklerinize ikram etmek istiyorsanız Pırasa Soslu Tavuklu Bruschetta tam size göre. Katkı maddesi ve koruyucu içermeyen DOYGUN Tam Buğday Ekmeği kullanarak hazırlayacağınız bu tarif ile pırasa ve tavuğun mükemmel uyumunu kanıtlayabilirsiniz.

Bruschettanızı hazırlamak için kavurduğunuz pırasaları krema ile bir dakika pişirip rondoda püre haline getirdikten sonra içine tuz, karabiber ve birkaç kaşık su ekleyerek bir sos elde edebilirsiniz. Pırasa sosunuza ilave edeceğiniz didiklenmiş tavuk parçaları ve biberiye ile lezzeti ikiye katlamaya hazır olun. Hazırladığınız pırasa soslu tavuğu dilimlenmiş DOYGUN Tam Buğday Ekmekleri’ne pay edip üzerine kavrulmuş bademleri dökebilirsiniz.

Et sevmeyenler ve vejetaryenler için Keçi Peynirli Narlı Bruscheta
Yılbaşı sofralarını renklendirecek bir başka tarif de geceyi daha hafif lezzetlerle geçirmek isteyenler veya vejetaryen olanlara özel Keçi Peynirli Narlı Bruscheta

Gönülleri fethedecek Keçi Peynirli Narlı Bruscheta için önce DOYGUN Çavdarlı Yumuşak Ekmeklerinizi dikdörtgen dilimler halinde kesip daha sonra bu dilimleri 170 derecelik fırında yaklaşık 10 dakika kızartabilirsiniz. Ufalayarak hazırlayacağınız keçi peynirine cevizleri ve narları ekleyip karıştırabilir, ardından kızarmış ekmeklerinizin üzerine bu karışımı ilave edip, nar ekşisi, balzamik sirke ve zeytinyağı ile hazırladığınız vinegret sosunu karışımın üzerinde gezdirebilirsiniz. Nane yapraklarıyla süsleyerek servis edebileceğiniz bu tarif, pratik ve sağlıklı atıştırmalıklar sevenler için sofranızın aranan lezzeti olabilir.
Her damak zevkine ve her bütçeye uygun lezzetler sunan Doygun Tahıllı Ekmek Ailesi düşük yağ içeriyor ve tokluk hissini arttırıyor. Ayrıca kolesterolü düşürmeye, obeziteyi önlemeye, kalp ve damar sağlığının korunmasına yardım ediyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren ve bağırsak hareketlerini hızlandıran yüksek lifli ve sindirimi kolay Doygun Tahıllı Ekmekler, kanser ve şeker hastalığı riskini azaltıyor.

Sofralarınıza yenilik katacak sağlıklı ve leziz birçok DOYGUN tarif için ekmeksizolmaz.com veya tambugday.com’u ziyaret edebilir, DOYGUN Facebook sayfasını takip edebilirsiniz.
                           tambugday.com                                   
facebook.com/doygunekmek          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder